Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Tu știi cum să folosești chimionul?

Tu știi cum să folosești chimionul?

Chimionul este originar din Asia și crește pe solurile argiloase, uscate. Multă lume îl confundă cu chimenul deoarece au același aspect, dar prima diferență dintre ele este culoarea, cele de chimion fiind mai deschise decât cele de chimen.

  • Chimionul face parte din aceeași familie cu feniculul, iar chimenul din aceeași familie cu pătrunjelul și coriandrul. Cea mai mare diferență o observi la gust. Chimionul este mai amar, cu o aromă distinctă, în timp ce chimenul are un gust dulce-picant, cu note forale și piperate. E bine de ştiut că ceea ce noi numim „seminţe” sunt de fapt fructe atât în cazul chimionului, cât şi în cel al chimenului.
  • La fel ca și chimenul, semințele de chimion ajută când ai dureri de stomac. În cazul în care suferi de diaree sau constipație, consumă de două ori pe zi iaurt amestecat cu 2 lingurițe de chimion măcinat. Disconfortul provocat de tulburările digestive vor fi înlăturate și vă veți simți mai bine.
  • Chimionul este folosit în special pentru ceaiuri, însă în comerț putem găsi și chimion sub formă de semințe sau măcinat, pe care îl poți folosi în panificație, în prepararea amestecurilor de condimente (curry), în prepararea brânzeturilor și la anumite sosuri.
  • În bucătăria indiană, se folosește la prepararea supelor și a murăturilor. El nu este folosit numai în bucătăria indiană, ci și în cea arabă, cu preponderență în mâncărurile de orez, dar și la chutney-uri și, bineînțeles, în preparate din carne. Este un ingredient nelipsit și din chilli con carne, un preparat delicios din Mexic.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.