Home / Copil / Pâine integrală cu semințe

Pâine integrală cu semințe

Ingrediente

700 g făină integrală; 400 ml apă călduţă; 2 linguriţe rase cu sare; 1 lingură zahăr brun; 12 grame drojdie uscată; 4 linguri mix de semințe; 1 ou

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în câteva linguri de apă caldă împreună cu sarea și zahărul. Adaugi o lingură cu făină, amesteci și lași la dospit până când face bășici la suprafață. Cerni făina într-un vas adânc, faci o gropiță în mijloc, pui maiaua, restul de apă călduță și frămânți 10 minute. Aluatul nu trebuie să se mai lipească de mâini. Acoperi vasul și lași aluatul să dospească până când își dublează volumul.

Refrămânți aluatul 5 minute, îl împarți în patru bucăți, pe care le modelezi sub formă de baghete. Le așezi pe o tavă de aragaz cu hârtie de copt și le lași să mai crească 30-40 de minute.

Ungi baghetele cu ou bătut, le presari cu semințe  și introduci tava în cuptorul încins la 180ºC pentru 40-45 de minute. Le lași să se răcească.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.