Rețetă de Alexandra Băltățeanu
Ingrediente
6-7 tije de sparanghel
150 g orez risotto
1 ceapă mică
2 căței usturoi
4 linguri ulei de măsline
30 g unt
sare
piper
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt sau 1 linguriță cimbru uscat
450 ml apă
50 g parmezan ras
Mod de preparare
Într-un wok sau o tigaie mai adâncă, sotezi în ulei și unt ceapa, usturoiul tocate mărunt și sparanghelul tăiat rondele (mai puțin vârfurile) împreună cu cimbrul. Apoi pui orezul și mai lași un minut până când orezul absoabe tot lichidul. Torni apa și lași să fiarbă, la foc mic.
După 10 minute de fiert adaugi și vârfurile de sparanghel. Lași să fiarbă până când orezul este bine fiert (trebuie să fie ușor zemos, cremos, altfel se va usca după ce se răcește). Dacă mai e nevoie mai adaugi puțină apă. Potrivești gustul de sare și piper și la final adaugi parmezanul ras și puțin cimbru proaspăt. Îl servești cât este cald.