Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Trucuri pentru… ouă fierte reușite

Trucuri pentru… ouă fierte reușite

Trucuri pentru oua fierte reusite. Cui nu-i plac ouăle? Omletă, ouă ochiuri, fierte moi sau tari, acestea nu ar trebui să lipsească din meniul oricărei persoane, deoarece sunt o sursă importantă de  proteine, vitaminele A și B și minerale. Copilul tău are deja voie să mănânce ouă fierte? Pentru reușita acestora este foarte important să cunoști câteva trucuri:

Pentru ouă moi:
  • Nu pune ouăle la fiert direct de la frigider, pentru că există riscul să se spargă. Trebuie să le scoți și să le lași la temperatura camerei cel puțin 30-40 de minute.
  • Așază oala cu apă la fiert la foc mare și când începe să clocotească, pui ouăle ușor, cu ajutorul unei spumiere. Dai focul mic și le lași 4 minute. Vei obține ouă cu albușul perfect închegat, dar cu gălbenușul cremos.
  • Pentru a se curăța mai ușor de coajă și pentru a stopa gătirea, imediat după ce au trecut cele 4 minute, scufunzi ouăle în apă rece și le lași până se răcoresc.
Pentru ouă tari:
  • Așază oala cu apă la fiert și când dă în clocot, pui ouăle ușor (nu reci de la frigider), cu o lingură sau cu spumiera. Le lași fix 8 minute. Dacă le lași mai mult, gălbenușul își schimbă culoarea și cel mic o să-l digere mult mai greu.
  • Dacă ouăle sunt mai mari, mai lași un minut, iar dacă sunt mici, mai scazi un minut.
  • După cele 8 minute, le treci sub un jet de apă rece și le lași până când se răcoresc și poți să le cureți de coajă.
  • Pe lângă aceste trucuri pentru oua fierte reusite mai poți să citești și 5 trucuri să-i faci plinul de legume și fructe.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.