Trucuri pentru oua fierte reusite. Cui nu-i plac ouăle? Omletă, ouă ochiuri, fierte moi sau tari, acestea nu ar trebui să lipsească din meniul oricărei persoane, deoarece sunt o sursă importantă de proteine, vitaminele A și B și minerale. Copilul tău are deja voie să mănânce ouă fierte? Pentru reușita acestora este foarte important să cunoști câteva trucuri:
Pentru ouă moi:
- Nu pune ouăle la fiert direct de la frigider, pentru că există riscul să se spargă. Trebuie să le scoți și să le lași la temperatura camerei cel puțin 30-40 de minute.
- Așază oala cu apă la fiert la foc mare și când începe să clocotească, pui ouăle ușor, cu ajutorul unei spumiere. Dai focul mic și le lași 4 minute. Vei obține ouă cu albușul perfect închegat, dar cu gălbenușul cremos.
- Pentru a se curăța mai ușor de coajă și pentru a stopa gătirea, imediat după ce au trecut cele 4 minute, scufunzi ouăle în apă rece și le lași până se răcoresc.
Pentru ouă tari:
- Așază oala cu apă la fiert și când dă în clocot, pui ouăle ușor (nu reci de la frigider), cu o lingură sau cu spumiera. Le lași fix 8 minute. Dacă le lași mai mult, gălbenușul își schimbă culoarea și cel mic o să-l digere mult mai greu.
- Dacă ouăle sunt mai mari, mai lași un minut, iar dacă sunt mici, mai scazi un minut.
- După cele 8 minute, le treci sub un jet de apă rece și le lași până când se răcoresc și poți să le cureți de coajă.
- Pe lângă aceste trucuri pentru oua fierte reusite mai poți să citești și 5 trucuri să-i faci plinul de legume și fructe.