Home / Viata de familie / Activitati / Editura Nemira prezintă volumul „Martin Scorsese: O călătorie” printr-un interviu în exclusivitate cu autoarea

Editura Nemira prezintă volumul „Martin Scorsese: O călătorie” printr-un interviu în exclusivitate cu autoarea

Editura Nemira prezintă volumul „Martin Scorsese: O călătorie” al premiatei Mary Pat Kelly, într-o traducere semnată de Anamaria Manolescu, și îi invită pe cititori la un eveniment de anvergură: un dialog despre cartea „Martin Scorsese, o călătorie”, însoțit de un interviu în premieră cu autoarea Mary Pat Kelly. Discuția moderată de coordonatoarea colecției Yorick, Irina Cerchia, îi va avea ca invitați pe scenă pe Mihai Fulger, Ionuț Mareș și Daniel Sandu. Interviul în exclusivitate cu Mary Pat Kelly, realizat de Mihai Fulger, va fi urmat de proiecția filmului Taurul furios.

Evenimentul va avea loc mâine, 22 noiembrie, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

În volumul „Martin Scorsese: O călătorie”, autoarea Mary Pat Kelly le ia interviuri atât lui Scorsese, cât și celor alături de care a realizat capodopere precum „Șoferul de taxi”, „Taurul furios”, „Regele comediei”, „Băieți buni” sau pelicula „Crimele din Osage County: Bani însângerați”, lansată în toamna acestui an. Robert De Niro, Paul Newman, Liza Minnelli, Nick Nolte și mulți alții oferă o perspectivă intimă și fără precedent asupra modului în care au fost gândite aceste filme iconice, dar și asupra obstacolelor care aproape au compromis realizarea lor. Cu o prefață semnată de Leonardo DiCaprio și un cuvânt-înainte semnat de criticul de film Mihai Fulger, cartea le oferă cititorilor ocazia de a pătrunde în culisele vieții personale și profesionale a regizorului.

Taurul furios (Raging Bull) este un film biografic american din 1980 regizat de Martin Scorsese și adaptat de Paul Schrader și Mardik Martin din memoriile Raging Bull: My Story. Din distribuție face parte Robert De Niro în rolul lui Jake LaMotta, un boxer de categoria mijlocie a cărui îi distruge viața familială. În film joacă și Joe Pesci în rolul lui Joey, fratele și managerul lui LaMotta care încearcă să-și ajute fratele să depășească momentele dificile, dar și Cathy Moriarty în rolul tinerei neveste a lui LaMotta.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria cinematografului sau online, prin intermediul platformei Eventbook: https://eventbook.ro/film/bilete-taurul-furios?hall=cinema-eforie.

Despre Nemira

Nemira este una dintre primele edituri independente din România. A fost fondată în 1991 la București de Valentin Nicolau. Editură independentă curajoasă, Nemira are ca prioritate să aducă cititorilor povești puternice și idei provocatoare. Nemira traduce unii dintre cei mai populari și îndrăzneți scriitori din toată lumea, dar totodată încurajează generațiile noi și emergente de scriitori români.

În legătură permanentă cu cititorii, firul roșu al tuturor cărților publicate este #plăcerealecturii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.