Rulada din ficatei de pui, un aperitiv sănătos și hrănitor pentru copii și nu numai. O poți pregăti și să o servești la micul-dejun sau chiar să o pui în pachețelul de școală.
Ingrediente
700 g ficăței de pui;
2 cepe potrivite;
2 căței usturoi;
1 morcov mic fiert;
1 cană supă de pui;
4 linguri unt;
10 g gelatină;
200 g cremă de brânză;
sare;
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Cureți ceapa, o toci mărunt și o pui la călit în uleiul încins. Adaugi puțină apă și lași până se înmoaie. Adaugi ficățeii și usturoiul tocat mărunt și lași până când scade zeama lăsată de ficăței. Torni supa de pui caldă și lași să fiarbă până scade tot lichidul, după care dai să se răcească.
Pui ficățeii în blender și îi pasezi împreună cu untul și morcovul fiert. Înmoi gelatina în 50 ml de apă, după care o topești pe foc, dar fără să o dai în clocot, și o încorporezi în pasta de ficat. Condimentezi cu sare. Întinzi compoziția pe o folie de plastic în strat uniform și nu foarte gros, iar deasupra pui crema de brânză și nivelezi.
Rulezi, ajutându-te de folia de plastic, și dai rulada la frigider circa 3 ore, după care o tai și o servești.
O altă rețetă delicioasă pe lângă această rulada din ficatei de pui este și Ficatei cu lamaie.