Tort Floare - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Tort Floare

Ingrediente

PENTRU BLAT: 4 ouă; 100 g zahăr pudră; 1 plic zahăr vanilat; 100 g făină; 50 g nuci. PENTRU CREMĂ: 300 ml lapte; 5 gălbenuşuri; 3 linguri făină; 7 linguri zahăr; 1 fiolă esență de vanilie; 1 pachet unt 82% grăsime. PENTRU DECOR: 1 albuș; 60 g zahăr pudră; 1 lingură zeamă de lămâie; 60 g nucă de cocos rasă verde;
bomboane sub formă de ouă și flori din zahăr

Mod de preparare

Pentru blat, bați albușurile spumă tare, adaugi zahărul pudră și pe cel vanilat și bați până obții o bezea tare. Adaugi gălbenușurile treptat, mixând continuu, iar la final pui deasupra făina cernută cu nucile măcinate și amesteci ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn. Torni aluatul într-o formă mică de tort in formă de floare unsă și tapetată și o introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 40- 45 de minute . Lași blatul să se răcească, după care îl tai în două.

Pentru cremă, amesteci într-o cratiță cu fundul gros gălbenuşurile cu zahărul, făina şi laptele. Pui cratița pe foc foarte mic și amesteci cu mixerul oprit. Când începe să se închege dai drumul la mixer la viteză mică. Când s-a îngroșat ca o maioneză mai groasă, dai deoparte și lași să se răcească foarte bine. Încorporezi untul la temperatura camerei în crema de gălbenușuri și esența de vanilie.

Ungi prima parte de blat cu 2/3 din cremă și acoperi cu a doua parte de blat. Ungi marginile tortului cu crema rămasă și le tapetezi cu nucă de cocos. Așezi tortul pe un platou  și îl dai la frigider.

Pentru glazură, amesteci cu un tel albușurile cu zahărul pudră și zeama de lămâie până când se omogenizează. Pui glazura într-o pungă, tai unul din colțuri și ornezi cu ea partea de deasupra a tortului (ca în imagine).

Ornezi tortul cu bomboane sub formă de ou și cu floricele din zahăr. Pentru ca ouăle și floricelele să stea lipite, așezi sub ele puțină glazură. Îl dai la rece pentru 2-3 ore înainte să servești tortul.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.