Home / Copil / Tort de căpșune

Tort de căpșune

Ingrediente

300 g pișcoturi
Pentru cremă
500 g căpșune; 250 ml lapte; 500 ml frișcă lichidă; 1 fiolă esență de vanilie; 100 g zahăr pudră; 4 gălbenușuri; 15 g gelatină; căpșune pentru decor; mentă proaspătă pentru decor
Mod de preparare

Într-o crăticioară cu fundul gros, amesteci laptele cu jumătate din frișca lichidă, o pui pe foc și lași până când dă în clocot. Dai deoparte, adaugi gălbenușurile bătute în prealabil cu zahărul, amestecând continuu. O pui din nou pe foc și lași până se îngroașă, amestecând continuu, după care o dai să se răcească și pui esența de vanilie.

Înmoi gelatina în 150 ml apă 30 de minute, după care o topești pe foc, dar fără să o dai în clocot. Amesteci crema de gălbenușuri cu frișca rămasă bătută și cu 1/3 din căpșune făcute piure. Adaugi gelatina și omogenizezi.

Îmbraci o formă de tort mică cu pereți detașabili cu pișcoturi, torni jumătate din cremă, pui restul de căpșune tăiate felii, pișcoturi și la final torni restul de cremă. Pui tortul în frigider pentru 4 ore, îl scoți din formă, îl decorezi cu căpșune și mentă și îl servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.