Home / Copil / Prăjitură cu ulei de măsline și fructe de pădure

Prăjitură cu ulei de măsline și fructe de pădure

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

230 ml lapte

3 linguri zahăr brun

100 ml ulei de măsline de foarte bună calitate

coaja rasă de la 1 lămâie bio mică

semințele unei păstăi de vanilie

3 ouă mici sau 2 ouă mari

200 g făină

1 plic praf de copt și 1/2 linguriță bicarbonat

100 g mix fructe de pădure

Mod de preparare

Pui laptele, zahărul brun, coaja de lămâie și semințele de vanilie într-o cratiță la foc foarte mic și amesteci ușor până când se dizolvă zahărul (nu lași laptele să înceapă să fiarbă). Oprești focul, adaugi uleiul de măsline, amesteci și lași 5 minute să se răcorească, apoi adaugi ouăle bătute ușor, făina, bicarbonatul și praful de copt și omogenizezi compoziția.

Tapetezi o tavă de 20×24 cm cu hârtie de copt și torni aluatul. Presari fructele deasupra și o introduci în cuptorul încins la 160ºC pentru 25-30 de minute, până când devine aurie. Când se răcește, o presari cu zahăr pudră și o tai. O poți servi și caldă, cu o cupă de înghețată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.