Home / Copil / Tăvălită cu cocos

Tăvălită cu cocos

Ingrediente

PENTRU BLAT:
50 g zahăr; 50 ml ulei; 2 ouă; 100 ml lapte de cocos; ½ pliculeț praf de copt; 150 g făină.
PENTRU GLAZURĂ: 125 g zahăr; 75 g unt; 175 ml lapte; 1 linguriță esenţă de rom; 2 linguri cacao; 100 g cocos
Mod de preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele cu un tel și torni compoziția într-o tavă mică îmbrăcată cu hârtie de copt. O introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 30 de minute. Scoți blatul din tavă și îl lași să se răcească, după care îl tai cubulețe. Blatul o să fie mai tare, nu trebuie să te sperii, așa trebuie să fie.

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele într-o crăticioară, o așezi pe foc și lași până dă în clocot și se omogenizează. Amesteci continuu în ea. O dai deoparte, lași glazura să se răcorească.

Treci cuburile prin glazură şi apoi le tăvălești prin nucă de cocos. Le așezi pe o tavă și le lași câteva ore înainte să le servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.