Home / Copil / Supă-cremă de conopidă

Supă-cremă de conopidă

Ingrediente

1 morcov potrivit; 1 cartof mediu; 1 conopidă potrivită; 100 g unt; 1 ceapă; 2 căței usturoi; sare; 1 l supă de legume;  250 ml smântână de gătit; zeama de la ½ lămâie mică
Mod de preparare
Cureți morcovul și cartoful, îi speli, îi tai cuburi și îi pui la fiert în supă împreună cu ceapa tocată mărunt și usturoiul. Când morcovul este aproape fiert, adaugi buchețelele de conopidă spălate bine și fierbi până conopida este bine pătrunsă.

Introduci blenderul în supă și mixezi până obții o cremă fină. Adaugi smântâna de gătit, zeama de lămâie și untul, condimentezi cu sare și piper și omogenizezi . O servești  cu buchețele de conopidă tăiate felii și făcute la grătar.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.