Tarta cu vinete, o reteta pe care ar trebui sa o pregatiti din cand in cand. Preparata odata, o sa mai vreti iar si iar.
Ingrediente
350 g aluat fraged;
3 vinete medii;
600 g carne de pui tocată;
2 roșii;
ulei de măsline;
sare;
piper
Mod de preparare
Speli vinetele, le tai capetele și apoi le feliezi nu foarte subțire. Așezi feliile pe o tavă cu hârtie de copt, le presari cu sare, le stropești cu puțin ulei de măsline și le introduci în cuptorul încins la 210ºC pentru 20 de minute.
Încingi două linguri de ulei într-o tigaie, pui carnea de pui tocată și roșiile tăiate cubulețe. Amesteci și lași pe foc mic 10 minute, amestecând din când în când.
Ungi o formă rotundă de tartă, așezi pe fund feliile de vinete sub formă de evantai, având grijă să le suprapui. Torni deasupra amestecul de carne, netezești, iar deasupra pui aluatul fraged întins în foaie. Trebuie băgat bine pe marginile formei.
Introduci tarta în cuptorul încins la 210ºC pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească frumos aluatul. Servești tarta caldă.
Pe langa aceasta tarta cu vinete, mai poti pregati si Tartă cu pui și ciuperci
Foto: Photoland/Profimedia