Tartă cu lămâie - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Tartă cu lămâie

Tartă cu lămâie

Rețetă de Alina Sin, http://www.tasteofsin.ro/

Iubesc tartele cu lămâie! Am încercat numeroase variaţiuni pe tema asta, ba cu umplutură rece, ba cu ea coaptă, descântată cu busuioc sau mentă, alintată cu cocos sau unt gras. Fiecare, în felul ei, mi-a plăcut. Şi deşi preferata mea rămâne cea cu lemon curd cu cocos, tarta de azi e şi ea în top pentru consistenţa surprinzătoare şi gustul foarte fin. Aşadar, pentru aluat ai nevoie de: 200 g făină, 125 g unt rece tăiat cubuleţe, un ou şi câteva linguriţe de zeamă de lămâie. Amesteci ingredientele până obții o cocă legată, la care nu insiști cu frământatul. Îl învelești în folie alimentară şi îl dai la rece pentru 40 de minute, apoi îl întinzi în formă de disc și îl așezi cu grijă în forma de tartă. Îl coci în orb, la 180ºC, 15 minute, apoi îl mai lași la cuptor încă 10 minute. Pentru cremă, ai nevoie de coaja şi zeama de la două lămâi, 3 ouă, 120 g miere şi câteva frunze proaspete de mentă. Bați ouăle, pe foc mic, amestecând continuu astfel încât să nu se gătească, adaugi mierea, frunzele de mentă tocate, coaja rasă şi zeama de lămâie. Tot secretul este să amesteci bine, rapid şi la foc mic. Când crema se leagă și se îngroaşă, o treci printr-o sită fină, apoi o torni în forma de tartă și o introduci din nou la cuptor, la 150ºC, 20 de minute. O decorezi cu zmeură, dar merge de minune şi cu îngheţată.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.