Această tarta cu capsune o pregătim în sezonul acestor fructe aromate. Aluatul crocant, crema moale și fructele zemoase sunt tot ceea ce aveti nevoie pentru un desert delicios!
Ingrediente
220 g făină
100 g unt
60 g zahăr pudră
1 ou
1 praf de sare
500 g căpșune mai mari
600 ml lapte
100 g zahăr
6 gălbenușuri
1 păstaie de vanilie
40 g făină
40 g amidon de porumb
Mod de preparare
Pui untul împreună cu zahărul pudră în bolul unui robot de bucătărie și mixezi până se omogenizează. Adaugi oul, continuând să mixezi, făina și praful de sare. Mixezi până aluatul se adună într-o bilă. Îl pui în folie alimentară și-l dai la frigider pentru 30 de minute.
Pui aluatul într-o formă de tartă și-l întinzi cu mâinile pentru a tapeta pereții și baza formei. Acoperi aluatul cu foaie de copt, umpli forma cu boabe de fasole uscată și o introduci în cuptorul încins la 180ºC timp de 25-30 de minute. Lași blatul să se răcească.
Pui gălbenușurile într-o crăticioară cu fundul gros împreună cu făina și amidonul și omogenizezi. Adaugi laptele, zahărul, semințele de la păstaia de vanilie și amesteci bine cu un tel. O pui pe foc și lași până când crema se îngroașă și se desprinde de pe fundul cratiției. Trebuie să amesteci în ea foarte des pentru a nu se lipi. Lași crema să ajungă la temperatura camerei, o mixezi puțin și umpli cu ea blatul de tartă. Așezi deasupra felii de căpșune sub formă de floare (ca în imagine). Lași tarta la frigider peste noapte.
Pe lângă această tarta cu capsune mai poți pregăti și Tartă cu lămâie