Supa cu sfecla este o supa hranitoare si delicioasa! Noi am adaugat cateva galuste din mei decorticat care au facut-o si mai buna! Trebuie sa o incercati.
Ingrediente
1 sfeclă mică roșie (250 g); ½ linguriță chimen măcinat; 40 g mei decorticat;
3 ouă de prepeliță; ½ ceapă; 30 g unt; 400 ml supă de legume; zeama de la ½ de lămâie; mărar proaspăt
Mod de preparare
Speli sfecla foarte bine și o pui la fiert întreagă împreună cu chimenul. Lași până se înmoaie. Mai completezi cu apă dacă scade. Separat, speli meiul de mai multe ori în apă clocotită, după care îl pui la fiert în 60 ml de apă clocotită. Oprești focul, acoperi cu un capac și lași să se odihnească 10 minute. Fierbi ouăle de prepeliță, le pui în apă rece și le cureți.
Cureți sfecla de coajă și o tai cubulețe. Topești untul într-o cratiță, pui ceapa, cubulețele de sfeclă și lași 30 de secunde. Torni supa, lași să fiarbă 15 minute, după care introduci blenderul în ea și mixezi până obții o cremă fină. Pui zeama de lămâie și amesteci. În momentul servirii, în supă adaugi mei, ou fiert și mărar verde. Delicioasa aceasta supa de sfecla!
Sfecla rosie este bogata in acizi fenolici, flavonoide, carotenoizi, substante cu activitate antioxidanta, continand betacianine (pigmentul care ii confera culoarea rosu-violet), un puternic antioxidant.
Pe langa aceasta supa de sfecla, mai poti pregati si Supă de sfeclă roșie și cușcuș
Foto: Photoland/Profimedia