Home / Copil / Supă de pui cu morcov

Supă de pui cu morcov

 

 

Ingrediente

jumătate de pui (circa 500 g)

500 g cartofi

500 g morcovi

1 ceapă

2 linguri ulei

sare

piper

200 g brânză topită

pătrunjel verde

Mod de preparare

Speli jumătatea de pui în apă rece și îl pui la fiert în 2 l de apă împreună cu uleiul și ceapa tocată mărunt. Lași să fiarbă circa 30 de minute (depinde ce fel de pui ai), după care adaugi morcovii și cartofii tăiați cubulețe și puțină sare. Lași să fiarbă până legumele sunt bine pătrunse, circa 30 de minute.

Strecori supa și o pui din nou în oală. Jumătate din legume le pui în blender și faci un piure, pe care îl torni în oală peste supă și amesteci. Condimentezi cu sare și piper. Carnea de pui o tai bucățele.

Pui brânza topită în supa fierbinte și amesteci până se topește. Adaugi bucățile de carne, legumele rămase și amesteci. Servești supa caldă, cu pătrunjel verde deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.