Supă de fasole și carne

Ingrediente

150 g fasole albă

1 morcov

1 ceapă

1/2 legătură pătrunjel

2 linguri unt

4 cartofi potriviți

500 g pulpă de porc

sare

1 frunză de dafin

2 ardei gași

4 roșii

leuștean și pătrunjel verde

Mod de preparare

Mai întâi, speli fasolea și o lași la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 2-3 ore, după care înlocuiești apa și o pui la fiert. În timpul fierberii schimbi apa de încă două ori.

Separat, călești în untul topit morcovul, ardeii, roșiile decojite și ceapa tocate mărunt. Adaugi apă și le lași să fiarbă până când se înmoaie și apa a scăzut.

Într-o oală pui la fiert carnea tăiată cubulețe, împreună cu frunza de dafin și sare, aduni spuma care se formează și lași să fiarbă până este aproape pătrunsă. Adaugi cartofii tăiați cuburi și lași să fiarbă până și aceștia sunt fierți.

Când fasolea este fiartă, adaugi peste ea legumele prăjite, carnea și cartofii și lași să fiarbă circa 15 minute. Mai pui sare dacă mai este nevoie și oprești focul. Pui pătrunjel și leuștean verde tocate mărunt și acoperi cu un capac.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.