Home / Copil / Pulpă de vițel cu ciuperci

Pulpă de vițel cu ciuperci

Ingrediente

600 g pulpă de vițel

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

2 linguri ulei

8 ciuperci champignon

50 g șuncă

sare

piper

¼ linguriță cimbru uscat

100 ml vin alb

120 ml smântână dulce de gătit

Mod de preparare

Speli carnea, o tai felii nu foarte subțiri și o pui deoparte. Într-o tigaie încăpătoare încingi uleiul, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și bucățile de carne. Le prăjești pe toate părțile, adaugi șunca tăiată cubulețe, ciupercile tăiate felii și rumenești totul 3-5 minute, amestecând din când în când. Condimentezi cu cimbru, sare și piper, torni vinul alb și lași să fiarbă totul acoperit cu un capac până carnea devine moale.

Torni smântâna peste carne, răstorni totul într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul încins la 200°C timp de 25-30 de minute.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.