de la 9 luni
Ingrediente
400 g de roşii bine coapte; 1 morcov mic; ½ ceapă; ½ rădăcină pătrunjel; ½ rădăcină păstârnac; ½ ardei gras roșu; 1 cățel usturoi; 2 frunzulițe de busuioc proaspăt; 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 4 linguri brânză de vaci proaspătă;1 fir de mărar
Mod de preparare
Cureți și speli legumele foarte bine. Le tai bucăți mari și le pui la fiert în circa 1 l de apă (în afară de roșii). În timp ce fierb legumele, pui roșiile tăiate în blender și le faci o pastă. Pui pasta într-o crăticioară și o fierbi separat. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, poți adăuga puţină apă.
Când legumele sunt fierte, scurgi apa în care au fiert şi o păstrezi. Peste legume adaugi pasta de roșii, frunzele de busuioc, uleiul, usturoiul tăiat bucăți și cu un blender vertical pasezi totul foarte bine.
Pui supa pe foc și o mai dai în câteva clocote. Amesteci brânza de vaci cu mărarul tocat mărunt. Cu ajutorul a două linguri formezi 4 găluște. Servești supa caldă, cu găluștele de brânză deasupra.