Home / Copil / Înghețată de cireșe

Înghețată de cireșe

Ingrediente

1 kg cireșe

3 gălbenușuri

100 g zahăr

300 ml lapte gras

300 ml frișcă

Mod de preparare

Speli cireșele, le rupi codițele și le scoți sâmburii. Pui  ¾ din cireșe în blender împreună cu laptele. Mixezi până se omogenizează totul și răstorni într-un vas încăpător.

Pui gălbenușurile cu zahărul într-un vas pe baie de aburi. Bați cu mixerul până obții o cremă deschisă la culoare. O pui peste laptele cu cireșe, adaugi frișca și omogenizezi compoziția. Adaugi peste cremă cireșele oprite tăiate mărunt și amesteci.

Răstorni crema într-un vas de înghețată și o introduci în congelator pentru cel puțin 6 ore. După prima și a doua oră amesteci în ea. Când este gata, iei din vas cu o lingură specială de înghețată și o servești. Poftă bună!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.