
Ingrediente
1 kg cireșe
3 gălbenușuri
100 g zahăr
300 ml lapte gras
300 ml frișcă
Mod de preparare
Speli cireșele, le rupi codițele și le scoți sâmburii. Pui ¾ din cireșe în blender împreună cu laptele. Mixezi până se omogenizează totul și răstorni într-un vas încăpător.
Pui gălbenușurile cu zahărul într-un vas pe baie de aburi. Bați cu mixerul până obții o cremă deschisă la culoare. O pui peste laptele cu cireșe, adaugi frișca și omogenizezi compoziția. Adaugi peste cremă cireșele oprite tăiate mărunt și amesteci.
Răstorni crema într-un vas de înghețată și o introduci în congelator pentru cel puțin 6 ore. După prima și a doua oră amesteci în ea. Când este gata, iei din vas cu o lingură specială de înghețată și o servești. Poftă bună!