Home / Copil / Supă-cremă de linte

Supă-cremă de linte

Rețetă de Horia Vîrlan

Ingrediente pentru 4 persoane

250 g linte roşie sau maro

1 morcov mic

1 ceapă medie

1 păstârnac mic

1/4 de ţelină medie

1 cartof mic

1 lingură mare de unt

300 ml supă de legume sau de pasăre

200 ml lapte

50 ml smântână dulce

1 vârf de cuţit nucşoară rasă

1/2 lingură de pătrunjel verde tocat (opţional)

sare

Mod de preparare

  1. Pui lintea spălată la înmuiat pentru 3-4 ore, după care o clăteşti şi o scurgi bine. Cureţi legumele şi le speli. Tai morcovul, cartoful, păstârnacul şi ţelina felii, iar ceapa o toci mărunt. Într-o oală, sotezi zarzavatul în untul încălzit, după care adaugi lintea scursă, supa, jumătate din lapte şi laşi să fiarbă, la foc mediu, circa 25 de minute.
  2. Pui restul de lapte, nucşoara şi laşi să fiarbă, la foc domol, încă 10-15 minute. Condimentezi cu sare, după gust, apoi pasezi supa cu un blender sau cu ajutorul unui mixer de mână, după care o strecori.
  3. Torni supa în boluri, iar cu un şpriţ formezi cu smântână, pe suprafaţa supei, desene, figuri… Dacă doreşti, o poţi orna şi cu pătrunjel verde tocat.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.