Home / Copil / Struţ din legume

Struţ din legume

Rețetă de Horia Vîrlan

Ingrediente pentru 4 persoane

½ de conopidă medie

1 bucată broccoli medie

2 morcovi medii

150 g mazăre congelată

¼ ceapă

100 g unt

½ cană supă de legume

2 linguri smântână dulce

1 linguriţă sare

Pentru decor      

2 măsline negre

2 fire pătrunjel verde

1 felie ardei gras roşu

Mod de preparare

  1. Pui morcovii curăţaţi la fiert într-un vas cu apă şi un praf de sare şi îi laşi 15 minute. Desfaci conopida şi broccoli bucheţele şi le speli bine. Într-un vas, pui conopida la fiert în apă clocotită cu un praf de sare pentru 10 minute, după care adaugi broccoli şi mai laşi 8-10 minute.
  2. Scoţi toate legumele într-un vas cu apă rece şi, când se răcoresc, le scurgi. Înăbuşi ceapa tocată mărunt într-o lingură de unt, apoi adaugi mazărea decongelată şi supa. Laşi să fiarbă 15 minute, adaugi smântâna, sare, după gust, şi mai dai în câteva clocote. Opreşti focul şi pasezi totul cu un mixer de mână.
  3. Încingi restul de unt într-o tigaie, pui legumele opărite şi le încălzeşti. Serveşti legumele alături de piureul de mazăre. Pentru ca micuţul tău să fie atras, aşezi legumele pe farfurie astfel:  bucheţelele de conopidă vor forma capul şi trupul unui struţ, beţişoarele de morcov vor fi gâtul, ciocul şi picioarele, coada o formezi din pătrunjel, ochiul din măslină, iar creasta din ardei. Bucheţelele de broccoli vor forma tufişurile din savană, iar piureul de mazăre va fi iarba.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.