Ingrediente
1 ½ cană linte roșie
3 căni supă de pui sau apă
1 bucată de ghimbir de circa 2 cm
2 roșii
2 căței usturoi
1 cană lapte
1 linguriță boia dulce
sare
boia dulce pentru servit
50 g unt
1 ceapă mare
4 lingurițe smântână pentru servit
Mod de preparare
Speli lintea foarte bine în apă rece și o pui într-o cratiță. Adaugi supa de pui, ceapa, usturoiul, roșiile și ghimbirul tocate și lași să fiarbă, la foc mic, 25 de minute din momentul în care începe să clocotească. Când lintea s-a înmuiat, pui totul într-un blender și mixezi până când obții un piure fin.
Torni piureul din nou în cratiță, adaugi untul, laptele, condimentezi cu sare, boia și mai lași să fiarbă 10 minute, la foc mic. Servești supa caldă, decorată cu smântână și presărată cu boia dulce.