Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă-cremă de cartofi dulci

Supă-cremă de cartofi dulci

de la 8 luni

Ingrediente

2 cartofi dulci de mărime medie; 1 morcov mare; 100 g țelină; 1 cățel mic de usturoi; 1 lingură unt; 1 ceapă mică; 1 ceașcă iaurt
Mod de preparare
Cureți cartofii dulci, îi speli foarte bine, îi tai cuburi și-i pui într-un vas termorezistent. Introduci vasul în cuptorul încălzit la 200ºC până se înmoaie.

Separat, cureți morcovul și țelina, le speli bine și le dai pe răzătoarea mare. Pui untul într-o cratiță împreună cu ceapa tocată, morcovul și țelina, adaugi 500 ml de apă sau supă de pui și o așezi pe foc. Lași să fiarbă circa 15 minute, după care pui cartofii, usturoiul tocat și mai fierbi, la foc mic, 10 minute.

Pui totul în vasul de blender și mixezi până când obții o cremă fină. Adaugi iaurtul, omogenizezi și supa este gata să o dai bebelușului tău.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.