Home / Copil / Budincă de paste cu ardei gras

Budincă de paste cu ardei gras


Ingrediente

500 g farfalle; 3 ardei grași 3 (roșu, verde și galben); 2 linguri unt; 3 linguri nuci caju tocate; 1 cățel usturoi; 5 ouă; 300 ml smântână; 1 lingură sos de soia; 1 lingură boia de ardei dulce; ½ linguriță cimbru uscat; sare; piper

Mod de preparare

Mai întâi fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Le clătești în apă rece, le scurgi și le lași să se răcească.

Cureți ardeii de semințe și nervuri, îi speli și îi tai cubulețe. Pui untul într-o tigaie, adaugi ardeii tocați și lași 2 minute. Pui peste ei pastele, nucile caju tocate, cimbrul, boiaua, sosul de soia, sare, piper și amesteci bine. Dai tigaia deoparte.

Într-un castron, amesteci smântâna cu ouăle și cu usturoiul pisat. Așezi compoziția de paste într-o formă de cozonac unsă și tapetată, nivelezi, iar deasupra torni amestecul de smântână și miști puțin forma. O introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 40-45 minute.
Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.