Home / Bebelus / Retete / 6 luni / Piure de morcov și cartof

Piure de morcov și cartof

Ingrediente
200 g morcov; 100 g păstârnac; 1 crenguță mică de cimbru proaspăt; 1 cartof mediu; 1 linguriță unt nesărat
Mod de preparare
Speli legumele, le cureți de coajă și le tai felii subțiri sau cubulețe. Le așezi într-o crăticioară, adaugi untul și ¾ de cană cu apă fierbinte și lași, pe foc mic 10 minute. Pui în crăticioară crenguța de cimbru și o introduci în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 20 de minute.
Scoți crenguța de cimbru, pui legumele în blender și mixezi până când obții un piure fin. Dacă îți rămâne piure, nu-l arunca, îl poți păstra la congelator într-un recipient special pentru păstrarea mâncărurilor de bebeluși.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.