Ingrediente
600 g mere; 75 g zahăr; coaja și zeama de la 1 lămâie; ¼ linguriță scorțișoară măcinată; 100 g unt; 100 g zahăr pudră; 2 ouă mari; ½ linguriță extract de vanilie;
100 g făină; 2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare
Cureți merele de coajă și de semințe, le tai cubulețe, le pui într-un castron și le amesteci cu zahărul, coaja rasă și zeama de lămâie și scorțișoară. Le pui într-un vas termorezistent de 2 litri.
Bați untul moale cu zahărul pudră până devine o cremă, adaugi ouăle treptat, bătând bine după fiecare. Pui extractul de vanilie, făina cernută și omogenizezi.
Întinzi compoziția peste merele din vas și îl introduci în cuptorul încins, la foc mic, pentru 40-45 de minute. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.