Home / Copil / Paste cu ton și măsline

Paste cu ton și măsline

 

Ingrediente

150 g paste scurte; 1 praf de sare; 2 căței usturoi; ½  ardei gras roșu; ½ ardei gras galben; 1 cutie de ton în ulei (180 g); 400 g roșii tocate din conservă; 50 g măsline negre fără sâmburi; câteva frunze de busuioc verde; ulei pentru uns forma; 1 lingură pesmet; 25 g parmezan ras

Mod de preparare
Fierbi pastele al dente în apă clocotită cu un praf de sare și le scurgi. Cureți ardeii grași, îi speli și îi tai fâșii subțiri.

Adaugi peste paste ardeii grași, tonul cu ulei cu tot, usturoiul pisat, roșiile, măslinele și busuiocul tocat mărunt. Amesteci bine și pui compoziția într-un vas uns cu unt și presărat cu pesmet. Presari deasupra parmezanul ras și îl introduci în cuptorul încins la 180°C timp de 40 de minute.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.