Ștrudel cu cireșe

Ingrediente

500 g făină

250 ml lapte

30 g zahăr

30 g drojdie

1 praf de sare

2 ouă

200 g unt

50 g fulgi de migdale

Pentru umplutură

500 g cireșe fără sâmburi

1 ou

300 g marțipan

Mod de preparare

Faci o maia din puțin lapte, zahăr, drojdie și o lingură de făină. Lași să crească, la loc cald, până își dublează volumul. Cerni făina, adaugi maiaua, ouăle, sarea, restul de lapte, 50 g de unt moale și frămânți un aluat neted. Lași aluatul să crească.

Pe o masă presărată cu făină, întinzi aluatul crescut în formă dreptunghiulară, întinzi untul moale, îl împăturești în patru și-l pui la frigider pentru o oră.

Frămânți marțipanul cu un albuș. Întinzi o foaie din aluat cât tava în care o să coci ștrudelul, așezi deasupra ei marțipanul întins și el în foaie, pui cireșele cât poți de uniform și rulezi cu grijă. Așezi ștrudelul în tava în care ai pus hârtie de copt, îl ungi cu gălbenuș bătut și îl presari cu fulgi de migdale.

Îl introduci în cuptorul încălzit la 200°C pentru circa 45 de minute. Îl lași să se răcească, îl presari cu zahăr pudră, îl tai și îl servești.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.