Ingrediente
500 g făină
250 ml lapte
30 g zahăr
30 g drojdie
1 praf de sare
2 ouă
200 g unt
50 g fulgi de migdale
Pentru umplutură
500 g cireșe fără sâmburi
1 ou
300 g marțipan
Mod de preparare
Faci o maia din puțin lapte, zahăr, drojdie și o lingură de făină. Lași să crească, la loc cald, până își dublează volumul. Cerni făina, adaugi maiaua, ouăle, sarea, restul de lapte, 50 g de unt moale și frămânți un aluat neted. Lași aluatul să crească.
Pe o masă presărată cu făină, întinzi aluatul crescut în formă dreptunghiulară, întinzi untul moale, îl împăturești în patru și-l pui la frigider pentru o oră.
Frămânți marțipanul cu un albuș. Întinzi o foaie din aluat cât tava în care o să coci ștrudelul, așezi deasupra ei marțipanul întins și el în foaie, pui cireșele cât poți de uniform și rulezi cu grijă. Așezi ștrudelul în tava în care ai pus hârtie de copt, îl ungi cu gălbenuș bătut și îl presari cu fulgi de migdale.
Îl introduci în cuptorul încălzit la 200°C pentru circa 45 de minute. Îl lași să se răcească, îl presari cu zahăr pudră, îl tai și îl servești.