Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Deserturi / Ștrudel cu brânză și cireșe

Ștrudel cu brânză și cireșe

Ingrediente:

500 g brânză de vaci

150 g zahăr

500 g aluat de patiserie

250 g cireșe

2 linguri amidon

2 ouă

zahăr pudră

Mod de preparare

Lași aluatul să se dezghețe. Amesteci brânza de vaci cu amidonul, zahărul și un ou.

Pui bucata de aluat pe masa presărată cu făină și întinzi crema de brânză deasupra, lăsând pe una din laturile mai mari puțin spațiu. Pui cireșele deasupra și rulezi cât mai strâns.

Așezi rulada pe o tavă cu hârtie de copt, o ungi cu ou bătut și o introduci în cuptorul încins la 220°C. O lași până se rumenește frumos deasupra. O scoți, o lași să se răcească, iar în momentul servirii o presari cu zahăr pudră.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.