Home / Copil / Spaghetti cu șuncă și sos cremos de smântână

Spaghetti cu șuncă și sos cremos de smântână

Ingrediente

250 g spaghetti sau penne, fusilli

150 g șuncă de Praga

200 g smântână 20% grăsime

50 g parmezan

3 gălbenușuri

frunze proaspete de busuioc

4 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu sare.  În timp ce pastele fierb pregătești sosul.

Pentru sos, amesteci smântâna cu parmezanul și gălbenușurile. Condimentezi cu sare și piper. Tai șunca fâșii.

Încingi uleiul într-o tigaie, rumenești șunca, după care dai tigaia deoparte până se răcorește puțin, circa un minut. Torni sosul de smântână cu gălbenuș  în tigaie și amesteci energic. Dacă tigaia este pe foc, foarte fierbinte, gălbenușurile se vor face omletă și sosul nu va fi cremos.

Scurgi pastele (păstrezi o cană de apă în care au fiert) și le pui peste sos. Căldura pastelor va găti gălbenușurile.

Dacă sosul este prea gros, mai pui un polonic de apă fiartă în care au fiert pastele. Așa devine mai cremos și mai fluid. Le servești fierbinți, cu frunze de busuioc verde tocat și eventual cu parmezan ras.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.