Home / Copil / Sorbet de grapefruit

Sorbet de grapefruit

Ingrediente

1 grapefruit roz mare

300 ml apă

100 g zahăr

2 albușuri de ou

Mod de preparare

Pui apa și zahărul într-o crăticioară, o așezi pe foc și lași până se formează un sirop. Storci grapefruitul și zeama obținută o strecori peste sirop și amesteci bine. Lași siropul să se răcească, după care îl pui la frigider pentru 2-3 ore.

Bați albușurile spumă tare și torni treptat peste ele siropul rece, mixând continuu și la viteză mare. Torni crema într-un recipient pentru înghețată, îl introduci în congelator pentru 12 ore. În prima oră, amesteci în el din 10 în 10 minute cu un tel mic sau un blender de mână.

Când este gata, iei din sorbet cu o lingură specială de înghețată, îl pui în cupe și îl servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.