Home / Copil / Salată de quinoa cu năut și roșii

Salată de quinoa cu năut și roșii

Ingrediente
200 g boabe de năut; 250 g quinoa; 2 ceapă roșie; 4 roșii;  4 frunze de mentă proaspătă; 100 g frunze de valeriană sau baby spanac. PENTRU SOS: zeama de la 3 lime; sare; 1 vârf de cuțit boia iute; 3 linguri ulei de măsline; 3 linguri ulei de alune
Mod de preparare
Pui năutul la înmuiat cel puțin 12 ore. Dacă nu ai timp, poți cumpăra năut gata fiert din comerț. A doua zi, scurgi năutul, îl clătești și-l pui la fiert în multă apă rece cu puțină sare. Îl lași până când boabele sunt fierte și îl scurgi. Dacă ai o oală sub presiune, este gata în 30 de minute.

Pui quinoa la fiert 15 minute în apă clocotită cu sare, după care o răstorni într-o strecurătoare, o clătești cu apă rece și o lași la scurs. Cureți ceapa și o tai cubulețe. Speli roșiile, le scoți semințele și le tai cuburi, iar frunzele de mentă le toci mărunt.

Pentru sos, dizolvi sarea în zeama de la lime și adaugi treptat uleiurile, boiaua, amestecând continuu.  Amesteci năutul cu quinoa, roșiile, ceapa și menta, adaugi sosul și amesteci. O ții la rece până în momentul servirii.

Împarți salata în boluri, adaugi frunze de valeriană sau baby spanac și o servești.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.