Salată de paste cu ton

salata de paste cu ton

Salata de paste cu ton, o reteta simpla si sanatoasa, numai buna pentru a fi servita la cina sau ca aperitiv.

Ingrediente

250 g paste Baneasa

2 ardei capia copți

2 conserve ton în bucăți

50 g măsline fără sâmburi

zeama de la o lămâie mai mare

4 linguri ulei de măsline

2 linguri muguri de pin

1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pastele Baneasa conform indicațiilor de pe ambalaj. Le așezi într-o sită, le treci printr-un jet de apă rece și le lași să se scurgă bine.

Tai ardeii copți fâșii sau cuburi, măslinele le tai rondele, iar tonul îl scurgi bine de zeamă. Amesteci uleiul cu zeama de lămâie, sare și piper.

Așezi pastele pe un platou, adaugi ardeiul, măslinele și tonul. Presari pătrunjel verde tocat, mugurii de pin și în momentul în care servești salata torni dressingul și amesteci.

De știut!

100 de grame de ton conține 159 de calorii și este cel mai echilibrat pește din punct de vedere nutrițional. Asta pentru că are 8 grame de grăsimi bune raportat la suta de grame de produs, 22 de grame de proteine. Este bogat în fosfor (264 de miligrame), seleniu (112 micrograme) și vitamina A (450 de micrograme).

Pe langa aceasta salata de paste cu ton, mai poti pregati si Salata de quinoa cu legume.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.