Ingrediente
500 g cartofi roșii
100 g ananas proaspăt
1 avocado
1 cutie mică fasole roșie fiartă
1 ceapă mică
3 linguri ulei de măsline
1/2 lămâie
sare
piper
½ legătură pătrunjel verde
cașcaval ras pentru servit
Mod de preparare
Speli cartofii și îi fierbi în coajă, după care îi lași să se răcească, îi cureți de coajă și îi tai cubulețe.
Tai avocado în două, scoți sâmburele cu un cuțit și miezul cu o linguriță. Îl tai cubulețe și le pui peste cartofi. Pui fasolea într-o strecurătoare, o clătești cu apă rece și o pui peste cartofi și avocado. Adaugi ceapa tăiată julien sau cubulețe, după preferință, ananasul tăiat cubulețe și amesteci.
Amesteci uleiul cu zeama de la lămâie, puțină sare și piper și torni peste salată. Amesteci și lași salata la frigider câteva ore înainte să o servești. Dressingul îl poți face și cu o lingură de iaurt. În momentul servirii presari deasupra puțin cașcaval ras.