Ruladă de miel cu rozmarin

 

Ingrediente

800 pulpă de miel; 150 g carne de miel tocată; 4 chifle mici; 200 ml lapte; 4 ouă; 100 g șuncă de curcan; 150 g ciuperci champignon; 100 ml ulei; 200 ml supă de pui; piper; 1 vârf de cuțit maghiran uscat; 2 crenguțe rozmarin proaspăt; sare

Mod de preparare

Mai întâi, tai ciupercile felii sau bucăți mici, după preferință, și le călești într-o lingură de ulei încins până scade zeama lăsată de ele. Le lași să se răcească. Pui chiflele la înmuiat în lapte.

Pui într-un castron carnea tocată de miel, adaugi șunca tăiată cubulețe, chiflele înmuiate și stoarse bine, ouăle bătute ușor, ciupercile și condimentezi totul cu sare, piper și maghiran. Amesteci bine până se omogenizează și lași amestecul să se odihnească.

Întinzi pulpa de miel cu un cuțit și o bați ușor cu un ciocan de șnițele.  O condimentezi cu sare și piper pe ambele părți și așezi compoziția obținută anterior pe centrul bucății de carne, pe lung. Rulezi cât mai strâns, o legi cu sfoară alimentară și o așezi într-un vas termorezistent. Presari rulada cu rozmarin tocat, o stropești cu ulei și pui supa de pui. O introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește frumos deasupra, dar ai grijă să mai stropești rulada din când în când cu sosul din vas.  O servești tăiată felii, alături de o garnitură de legume.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.