Ingrediente
1 pulpă de miel de aproximativ 2 kg; 125 g migdale decojite; 2 linguri muștar dulce; 1 lingură miere; 3 crenguțe de cimbru; 3 linguri ulei de măsline; sare; piper
Mod de preparare
Speli pulpa de miel și o usuci cu prosoape absorbante. Faci cu un cuțit găuri în carne și introduci circa 30 g de migdale. Amesteci muștarul cu mierea.
Așezi pulpa de miel într-un vas de lut pe care l-ai pus înainte la înmuiat în apă 30 de minute. Dacă nu ai vas de lut, poți folosi o tavă termorezistentă. Ungi pulpa deasupra cu amestecul de miere și muștar, o stropești cu ulei de măsline, sare și piper și presari cimbru. Torni o cană cu apă în vas și pui și restul migdalelor.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 240º C pentru o oră. Din când în când mai ungi pulpa cu sosul care se formează în vas. Pe parcurs, mai pui apă dacă scade foarte mult.
Oprești focul și mai lași pulpa în cuptor 10 minute. O servești fierbinte, tăiată felii, împreună cu migdalele din vas și alături de o salată și ce garnitură preferi.
Foto: Photoland/Profimedia