Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Friptură de porc cu morcovi

Friptură de porc cu morcovi

Ingrediente

2 morcovi mari; 1,2 kg pulpă de porc; sare; piper; 2 ouă; 2 lingurițe ketchup de casă; 1 lingură pastă de tomate; 1 lingură muștar; 3 căței usturoi;  200 g ciuperci murate; salată și pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Cureți morcovii, îi speli bine și îi tai bucăți. Întinzi pulpa de porc cu un cuțit și o bați ușor cu un ciocan de șnițele. O presari cu sare, piper, pui bucățile de morcov și rulezi.
Bați ouăle într-un castron, adaugi ketchupul de casă, pasta de tomate, muștarul și amesteci bine. Ungi rulada cu compoziția obținută și o pui la frigider pentru 10-15 minute.

După 15 minute, scoți rulada din frigider și o presari cu usturoi pisat. O introduci din nou la frigider pentru alte 15 minute. O așezi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, o acoperi cu staniol și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de  minute. După cele 40 de minute, scoți staniolul și o lași să se rumenească.

Cu 10 minute înainte să fie gata, pui ciupercile în tavă. Servești friptura tăiată felii, împreună cu ciupercile și sosul din tavă. O decorezi cu salată verde și pătrunjel.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.