Ingrediente
2 morcovi mari; 1,2 kg pulpă de porc; sare; piper; 2 ouă; 2 lingurițe ketchup de casă; 1 lingură pastă de tomate; 1 lingură muștar; 3 căței usturoi; 200 g ciuperci murate; salată și pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare
Cureți morcovii, îi speli bine și îi tai bucăți. Întinzi pulpa de porc cu un cuțit și o bați ușor cu un ciocan de șnițele. O presari cu sare, piper, pui bucățile de morcov și rulezi.
Bați ouăle într-un castron, adaugi ketchupul de casă, pasta de tomate, muștarul și amesteci bine. Ungi rulada cu compoziția obținută și o pui la frigider pentru 10-15 minute.
După 15 minute, scoți rulada din frigider și o presari cu usturoi pisat. O introduci din nou la frigider pentru alte 15 minute. O așezi într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, o acoperi cu staniol și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute. După cele 40 de minute, scoți staniolul și o lași să se rumenească.
Cu 10 minute înainte să fie gata, pui ciupercile în tavă. Servești friptura tăiată felii, împreună cu ciupercile și sosul din tavă. O decorezi cu salată verde și pătrunjel.
Foto: Photoland/Profimedia