Ruladă de sărbătoare

Ingrediente

1 pui
150 g broccoli

2 morcovi
sare
2 ouă fierte tari
1 pui mai mare

150 g carne tocată
250 g mușchi de porc afumat

1 ceapă mare
câteva fire de tarhon
2 linguri unt
Mod de preparare
Tai morcovii curățați bețișoare și le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape gata, adaugi broccoli și mai lași 5 minute, după care le scurgi.

Speli puiul, îl usuci cu prosoape absorbante, îl dezosezi începând de la piept și îl așezi cu pielea pe masă. Pui pe mijloc 1/3 din carnea tocată, condimentezi cu sare și deasupra mușchiul de porc afumat tăiat în două.

Acoperi mușchiul cu 1/3 carne tocată, pui ouăle tăiate jumătăți pe o parte, iar morcovii și broccoli pe cealaltă parte. La final acoperi totul cu carnea tocată rămasă.

Acoperi cât mai strâns umplutura cu carnea de pe margini. Legi cu o sfoară alimentară,  prinzând cât poți și capetele.

Tai ceapa bucăți sau julien și o așezi împreună cu tarhonul într-un vas termorezistent uns cu unt. Așezi deasupra rulada de pui, dar cu tăietura în jos.

Ungi rulada cu unt topit, acoperi vasul cu staniol și îl introduci în cuptor,  la 180° C, pentru 45 de minute. Scoți folia, mărești focul la 200° C și lași până se rumenește frumos. Scoți sfoara, o tai felii și o servești cu o garnitură de legume.

Foto: Photoland/Profimedia  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.