Home / Copil / Risotto cu spanac

Risotto cu spanac

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline

2 cepe mici sau una mai mare

300 orez pentru risotto

100 ml vin alb

100 g unt

80 parmezan ras

250-300 spanac proaspăt spălat și curățat

2 căței de usturoi mai mici

700 ml supă de pui

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi pui supa pe foc și o lași să dea în clocot. Ai nevoie de ea caldă.

Încingi uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, pui usturoiul și ceapa tocate foarte mărunt și lași până se înmoaie, amestecând constant. Adaugi orezul și amesteci. Torni vinul și lași pe foc mic până vinul este absorbit de orez.

Torni un polonic de supă peste orez și lași să fiarbă, la foc mic, până orezul o absoarbe. Adaugi un alt polonic de supă și procedezi la fel până termini toată supa. Când mai ai două polonice de supă adaugi și spanacul spălat bine, puțină sare, amesteci și lași să fiarbă până orezul este bine pătruns.

Dai orezul jos de pe foc, pui untul rece și parmezanul, acoperi cu un capac timp de un minut, după care amesteci energic cu o lingură de lemn. O să obții un risotto cremos. Pui piper și sare dacă mai este nevoie și îl servești! Delicios!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.