Home / Copil / Regulile nescrise ale petrecerilor reușite pentru copii

Regulile nescrise ale petrecerilor reușite pentru copii

Care sunt cele mai bune sfaturi pentru planificarea unei petreceri memorabile pentru copilul tău? Planificarea unei zile de naștere poate părea ușoară, dar există multe lucruri de care  trebuie să ții cont. Pentru a nu avea surprize neplăcute, iată câteva legi nescrise care vă vor fi de mare ajutor.

Lista de invitați

Pe cine să invităm? Mai complicat decât pare! În primul rând, setați un număr de invitați. Nu invita întreaga clasă de frică că cineva se va supăra dacă nu-l inviți.  Dacă cineva l-a invitat pe fiul tău la ziua lui de naștere în urmă cu o lună, nu trebuie musai să-l inviți și tu. Important este nu cantitatea, ci calitatea. În acest sens, inviți prietenii care se cunosc deja și care se înțeleg bine: o modalitate excelentă de a evita gestionarea crizelor în timpul petrecerii!

În aceeași ordine de idei, îi explici copilului tău că nu ar trebui să se îngrijoreze prea mult dacă nu va fi invitat în acest an la ziua de naștere a copiilor pe care nu i-ai invitat.  

Răspunde repede invitației

Răspunde rapid când primești o invitație. Ajută mult gazdele la planificarea petrecerii. Și dacă nu există niciun indiciu că părinții sunt bineveniți, îți lași copilul la petrecere și pleci. De asemenea, depune un efort pentru a-ți lua copilul la ora indicată: prea devreme, îl poți întrerupe în mijlocul unui joc sau activitate; prea târziu, îi chinui pe părinții sărbătoritului și care, fără îndoială, sunt nerăbdători să se liniștească și ei.

Unul sau doi?

Dacă copilul tău este invitat la o zi de naștere nu vorbi să meargă și fratele lui mai mic. Da, cei mici vor dori și ei să meargă, dar de cele mai multe ori, invitații sunt aleși după vârstă. Cel mic, nu numai că ar fi plictisit sau respins, dar prezența lui se va adăuga la lista deja lungă de responsabilități a gazdei. De ce să nu profiți de ocazie pentru a petrece timp de calitate cu el, mai degrabă? Astfel, nu va avea impresia că a ratat nimic, dimpotrivă!

Mese, alergii și restricții

De cele mai multe ori, părinții copiilor cu alergii te vor anunța ei primii dacă copilul are o problemă, fără ca tu să fii nevoit să ceri. Dar, pentru a fi liniștită, scrie în invitație să fii anunțată dacă vreun copil are vreo restricție alimentară. Pentru meniu alege ceva simplu. Copiii vor fi încântați de întâlnire și joacă și nu vor avea stare să stea la masă pentru un meniu elaborat. Poți pregăti gustări care se mănâncă cu degetele, nimic prea complicat. Oricum, pentru ei cel mai important este tortul.

Planificarea activităților

Este important să-i ții ocupați și să planifici din timp ce fel de jocuri vor face. Există o concepție greșită că un grup de copii nu se vor plictisi. Lăsați să facă ce vor, copiii riscă să se certe și să se bată. Pentru a evita conflictele, planifică activități în funcție de grupa de vârstă a copilului tău și a prietenilor săi. Pentru acest lucru cel mai bine este să angajezi 1 sau 2 animatori, în funcție de numărul de copii invitați.

Fii gata pentru orice

Este petrecere. Toată lumea se va distra. Totul va funcționa ca un ceasornic… Cel puțin asta îți dorești! Dar acolo unde sunt mulți copii te poți aștepta la orice. Fii pregătită! Asigură-te că ai bandaje și dezinfectante înainte de eveniment (se pot juli)  și cere-le părinților să îți lase un număr de telefon ca să-i poți anunța în caz că se întâmplă ceva.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.