Ingrediente
1 ceapă; 3 căței usturoi; 1 ardei gras roșu; 4 pulpe de pui; sare; piper măcinat; făină; 200 ml vin alb; 400 g roșii tocate din conserve; 200 ml supă de legume; 3 linguri de capere; 2 lingurițe oregano uscat; 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Speli pulpele de pui, le cureți și le usuci cu prosoape absorbante. Le condimentezi cu sare și piper, le tăvălești prin făină, le scuturi de surplusus și le prăjești ușor în uleiul încins. Le scoți și le ții la cald.
Cureți ceapa, usturoiul și ardeiul gras, le speli și le toci mărunt. Le pui în uleiul în care ai prăjit puiul și le lași un minut.
Pui vinul alb peste legume și lași să fiarbă până se reduce la jumătate. Adaugi peste legume roșiile tocate, cu sos cu tot, supa, caperele, oregano, sare și puțin piper.
Adaugi pulpele în sos și fierbi acoperit 40 de minute. Dacă sosul scade foarte mult mai pui puțină apă.
Foto: Photoland/Profimedia