
Pulpe de pui la cuptor, un fel de mancare superdelicios, rapid si satios.
Ingrediente
4 pulpe medii superioare de pui
2 linguri ulei
1 lingură boia dulce
sare
piper
Mod de preparare
Speli pulpele de pui, le usuci cu prosoape absorbante și le așezi într-un vas. Le presari cu sare, piper, boiaua dulce și le amesteci bine.
Așezi pulpele pe o tavă mai mică, torni 100 ml apă, o acoperi cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul încins la 200°C pentru 30 de minute. După acest timp scoți folia și mai lași 20 de minute să se rumenească.
Le servești cu o garnitură de orez și cu o salată asortată de primăvară.
Pe langa aceste Pulpe de pui la cuptor mai poti pregati si Pulpe de pui cu lamaie si cuscus.
De știut!
Proteinele din carnea de pui sunt proteine slabe si, prin urmare, de calitate. O singura portie de carne de pui iti ofera aproximativ un sfert din necesarul de nutrienti esentiali organismului pentru a transforma grasimile in energie si pentru a preveni pierderea masei osoase.
Trebuie avut grijă, însă, din ce surse procurați carnea de pui. Aproape toată carnea care se află pe piață conține hormoni, foarte periculosi pentru sanatate.