Home / Copil / „Prostioare” comune ale copiilor

„Prostioare” comune ale copiilor

Dintotdeauna, parcă toți copiii se consultă pentru a face aceleași prostii! Iată câteva dintre „prostioarele” esențiale pe care le va face copilul tău și cu care te vei confrunta cu siguranță într-o zi, dacă nu ai făcut-o deja.

El este frizerul!

Aproape toți copiii își taie părul singuri cel puțin o dată. Cei mai subtili vor tăia o șuviță care nu se vede foarte tare, în timp ce majoritatea își vor tăia bretonul sau chiar o bucată destul de mare din lungimea părului (fetițele în general).

Să încerc mâncarea pentru animale?

Bobițele câinelui  sau ale pisicii arată destul de apetisant și majoritatea copiilor ajung să împartă o masă cu animalul preferat. Din fericire, aroma mâncării pentru animăluțe nu este una care să-i facă să-și dorească să mai mănânce și a doua oară.

Oare ce se întâmplă dacă arunc ceva în toaletă?

Uneori este nevoie de ceva timp până înțelegem de ce toaleta nu funcționează la fel de bine ca înainte. Instalatorul ne explică că de vină ar fi o serie de obiecte care o blochează. Cine oare a introdus acele obiecte în toaletă? Năzdrăvanul tău. Mulți copii se duc cu ceșcuța și iau apă din toaletă pe care o beau sau cu care te servesc pe tine. Trebuie să aveți mare grijă, se poate îmbolnăvi.

Vreau să văd dacă jucăriile zboară

Când jucăriile se rostogolesc pe scări sau zboară peste balustradă sau sunt aruncate spre tavan, noi, cei mari, înțelegem că copiii testează și explorează, dar tot ei sunt cei care nu înțeleg întotdeauna de ce nu le putem repara după ce s-au făcut bucățele.

Pereții holului au nevoie de viață. Rezolv eu!

Toți părinții trec prin aceste momente, desenatul pereților. Sper ca copilul tău să aleagă un creion care poate fi șters cu o radieră sau cu un burete umed. Când cei mici constată că holul nu prea are personalitate aleg să deseneze  pereții cu pixul, ceea ce nu este bine, pentru că acesta nu se curăță cu nimic. Trebuie să zugrăviți din nou. Aici puteți interveni și să-i lipiți pe pereți hârtii speciale pe care poate desena cât dorește.

Ups, mingea a ajuns în fereastră!

Cred că spargerea unei ferestre este cea mai întâlnită boacănă printre copii și mai ales băieți. Copilul tău a jucat baschet sau fotbal și din greșeală a spart un geam? Se întâmplă! Nu este nicio tragedie. Să sperăm că este fereastra noastră și nu a vecinului morocănos care nu prea suportă copiii.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.