Prăjitură cu ricotta și mascarpone - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Prăjitură cu ricotta și mascarpone

Prăjitură cu ricotta și mascarpone

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

PENTRU BLAT

250 g ricotta

3 ouă

50 g fulgi de cocos

120 g făină

1 plic praf de copt

4 linguri zahăr brun brut

coaja rasă de la o portocală

semințele unei păstăi de vanilie

50 ml ulei de măsline

PENTRU CREMĂ

100 g căpșuni + 50 g pentru ornat

15 g unt

250 g mascarpone

1 lingură miere

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci ingredientele separat, cele umede și cele uscate, apoi le încorporezi pe cele uscate în amestecul umed. Pui vanilia și coaja de portocală și omogenizezi. Torni aluatul într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul încins la 180ºC. Reduci focul la 160ºC și lași până devine aurie, circa 30 de minute. Scoți forma din cuptor și lași să se răcească.

Între timp, tai căpșunile felii, le stropești cu puțină zeamă de lămâie, pui o linguriță de zahăr brun brut și le lași puțin la macerat. Mixezi foarte bine mascarpone cu mierea și untul moale.

Scoți blatul din formă și îl așezi pe un platou. Întinzi crema de mascarpone deasupra și ornezi cu căpșunile care au stat la macerat. Poți pune și zeama pe care și-au lăsat-o căpșunile.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.