Home / Copil / Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

230 ml lapte

3 linguri zahăr brun

100 ml ulei de măsline de foarte bună calitate

coaja rasă de la 1 lămâie

semințele unei păstăi de vanilie

3 ouă mici sau 2 ouă mari

200 g făină

1 plic praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat

5 caise

Mod de preparare

Pui laptele, zahărul, coaja de lămâie și semințele de vanilie într-o cratiță la foc foarte mic și amesteci ușor până când se dizolvă zahărul (nu lași laptele să înceapă să fiarbă). Oprești focul, adaugi uleiul de măsline și lași până se răcorește, apoi adaugi ouăle bătute ușor, făina, bicarbonatul, praful de copt și amesteci bine.

Tapetezi o tavă mică cu hârtie de copt și torni aluatul. Tai caisele jumătăți, le scoți sâmburii și le așezi deasupra aluatului cu coaja în sus, la distanță egală unele de altele. Introduci tava în cuptorul încins la 160 de grade timp de 25-30 de minute, până când devine aurie. După ce se răcește o pudrezi cu zahăr, o tai și o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.