Home / Copil / Plăcintă cu ratatouille

Plăcintă cu ratatouille


Ingrediente
350 g aluat fraged;  4 dovlecei potriviți;  2 vinete potrivite;  3 roșii;  2 ardei grași galbeni;  4-5 frunze de busuioc;  4 linguri ulei de măsline; 1 crenguță mică de cimbru; sare

Mod de preparare
Speli bine toate legumele și le lași la scurs. Tai vinetele cuburi mici, dovleceii în felii subțiri și roșiile în sferturi. Cureți ardeii grași de cotoare și nervuri și îi tai fâșii subțiri.

Încingi uleiul într-o tigaie mai mare, adaugi ardeii și vinetele și le lași 5 minute, amestecând din când în când. Pui dovleceii și lași pe foc mic alte 10 minute. La final, pui roșiile, busuiocul tocat,  cimbrul, puțină sare, acoperi cu un capac și lași 20-30 de minute. Dai deoparte, lași să se răcească, după care pui legumele într-o strecurătoare și le scurgi.

Întinzi aluatul fraged într-o foaie și îmbraci cu el o formă rotundă unsă cu puțin ulei. Îl înțepi din loc în loc cu o furculiță. Torni legumele scurse și introduci plăcinta în cuptorul încins la 210° pentru 25 de minute. Servești plăcinta caldă.

Foto: Photoland/Profimedia
 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.