
Ingrediente
Pentru crustă
400 g buchețele de conopidă
100 g mozzarella rasă
3 linguri parmezan ras
2 ouă mici sau unul mai mare
½ linguriță oregano
½ linguriță pudră de usturoi
ulei de măsline pentru uns
sare
piper
Pentru topping
120 sos de roșii pentru pizza
120 g mozzarella rasă
8-10 felii de rosii
câteva frunze de busuioc
Mod de preparare
Pentru blat, pui buchețelele de conopidă într-un robot și le macini fin. O răstorni pe un prosop din pânză curat, îl răsucești bine până se elimină cât mai multă apă din ea.
Pui conopida într-un castron mai mare, adaugi mozzarella rasă, parmezanul, ouăle, oregano, pudra de usturoi, sare și piper, după gust, și amesteci bine.
Răstorni conopida pe tava de aragaz pe care ai pus o hârtie de copt și cu mâinile întinzi amestecul întrun disc de circa 28-30 de cm. Ungi partea de sus a blatului cu ulei de măsline și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute.
Scoți blatul din cuptor, îl acoperi cu sosul de roșii, presari mozzarella rasă și așezi deasupra feliile de roșii. La final presari busuiocul tocat mărunt. Dacă nu ai verde, poți presăra puțin busuioc uscat. Introduci pizza din nou la cuptor și mai coci 10 minute.
Sănătoasă și delicioasă!
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!