Home / Copil / Pizza cu roșii pe blat de conopidă

Pizza cu roșii pe blat de conopidă

Ingrediente

Pentru crustă

400 g buchețele de conopidă

100 g mozzarella rasă

3 linguri parmezan ras

2 ouă mici sau unul mai mare

½ linguriță oregano

½ linguriță pudră de usturoi

ulei de măsline pentru uns

sare

piper

Pentru topping

120 sos de roșii pentru pizza

120 g mozzarella rasă

8-10 felii de rosii

câteva frunze de busuioc

Mod de preparare

Pentru blat, pui buchețelele de conopidă într-un robot și le macini fin. O răstorni pe un prosop din pânză curat, îl răsucești bine până se elimină cât mai multă apă din ea.

Pui conopida într-un castron mai mare, adaugi mozzarella rasă, parmezanul, ouăle, oregano, pudra de usturoi, sare și piper, după gust, și amesteci bine.

Răstorni conopida pe tava de aragaz pe care ai pus o hârtie de copt și cu mâinile întinzi amestecul întrun disc de circa 28-30 de cm. Ungi partea de sus a blatului cu ulei de măsline și îl introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 15 minute.

Scoți blatul din cuptor, îl acoperi cu sosul de roșii, presari mozzarella rasă și așezi deasupra feliile de roșii. La final presari busuiocul tocat mărunt. Dacă nu ai verde, poți presăra puțin busuioc uscat. Introduci pizza din nou la cuptor și mai coci 10 minute.

Sănătoasă și delicioasă!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.