Home / Copil / Pilaf cu inimi de pui

Pilaf cu inimi de pui

Ingrediente

500 g inimi de pui

1 ceapă mare

50 ml ulei

50 g unt

1 cană orez

1 morcov mic

1 vârf de cuțit cu turmeric

sare

piper

Mod de preparare

Speli inimile de pui și le pui la fiert. Lași să dea în câteva clocote, le scurgi, le clătești și le pui din nou la fiert în apă cu un praf de sare. Le lași să fiarbă până sunt fragede, circa 45 de minute, chiar o oră. Trebuie să te asiguri că ai 4-5 căni de supă.

În momentul în care inimile sunt fierte, în cratița în care faci pilaful pui uleiul  și untul la încins, adaugi ceapa tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mică și  călești  până se înmoaie bine, după care adaugi orezul și călești un minut.

Presari turmericul peste orez, pui 4 căni din supa în care au fiert inimile, amesteci și lași să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, având grijă să nu se lipească.  

Condimentezi cu sare și piper, adaugi inimile, amesteci și acoperi cratița cu un capac. Lași  15 minute înainte de a servi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.