Home / Viata de familie / Activitati / Avantajele de a avea un singur copil

Avantajele de a avea un singur copil

A avea un singur copil a fost mult timp văzut ca un lucru negativ, dar cu toate acestea există cupluri care chiar nu doresc să aibă mai mulți copii, deoarece carierele și dorința de libertate devin din ce în ce mai importante în viața lor. Sunt și avantaje și dezavantaje când ai un singur copil. Ce zici, examinăm împreună beneficiile de a avea un singur copil? Data viitoare, pe cele de a avea mai mulți copii.

Mai multă liniște. O casă cu un singur copil este cu siguranță mai liniștită decât dacă ar fi exista mai mulți. Un copil singur se joacă adesea mai frumos și liniștit și nu are nici cu cine să se certe.

Mai puțină gestionare a crizelor. Părinții cu un singur copil nu au de gestionat crizele dintre frați, certurile…

Superioritate numerică. Doi părinți pentru un copil sunt mult mai ușor de gestionat decât trei copii pentru doi părinți.

Cheltuieli mai mici. Latura financiară este foarte importantă. Părinții știu foarte bine că întreținerea unui copil este foarte scumpă, darămite a  doi sau chiar mai mulți. Unii părinți preferă să aibă un singur copil deoarece vor să-i ofere totul: de la haine și jucării până la mersul la o școală bună, înscrierea la un sport, mersul în vacanțe în fiecare an.

Mai mult timp de oferitA avea un copil înseamnă să-i oferi tot timpul și energia  ta ca părinte, fără a fi nevoie să le împarți la doi sau mai mulți copii. Este plictisitor să fie singurul copil? Deloc! Părinții sunt numai la dispoziția lui.

Faceți totul împreună. Puteți face totul împreună, nu este nevoie să împarți familia în jumătate la sfârșit de săptămână, când primul copil are antrenament la fotbal și al doilea are curs de karate.

Mai mult timp pentru tine. În timp ce tatăl are grijă de copil sau iese la o activitate cu el, este vremea să-ți iei un moment de răgaz și să te ocupi de tine. Și asta îți va face prietenii cu mai mulți copii un pic geloși.

Morala? Fiecare familie este unică și perfectă în felul ei, fie ea mare sau mică.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.